Mød speditørelever

Maria bencke

Jeg har aldrig rigtig fundet drømmeuddannelsen og jobbet, men efter en del år i rejsebranchen og otte år i telebranchen besluttede jeg mig for, at der skulle ske noget nyt. Jeg havde ingen ide om, hvad jeg havde lyst til, men jeg vidste, at der var nogle kriterier, der skulle opfyldes: masser af kundekontakt og dialog med kunder/samarbejdspartnere i hele verden og en varieret og udfordrende hverdag.

Jeg kiggede alle de uddannelser igennem, som vakte min interesse, og faldt over kontoruddannelsen med speciale som speditør. Det virkede som et helt naturligt springbræt fra, hvor jeg havde været, og jo mere jeg læste og undersøgte om arbejdet, jo mere virkede det som den uddannelse, jeg (ikke vidste jeg altid) har drømt om.

Så selvom jeg er alene med to små børn, og det ville blive 2 hårde år på elevløn, tog jeg chancen, og fortryder ikke et øjeblik.

Hvad er det bedste ved uddannelsen?

Jeg synes, det er dejligt, at uddannelsen er blandet skole og praktik. Man lærer virkelig meget i virksomheden i hverdagen, som man derefter får underbygget på skolen med masser af teori, opgaver og prøver.

På skolen er kvaliteten af undervisningen i top, da der også er mange eksterne undervisere, som til dagligt arbejder som speditører. Så det er ikke kun teoretisk men også praktisk relateret til hverdagen.

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud?

Jeg sidder i virksomhedens luft import med flyfragt helt fra tilbud til levering. Dvs. prisforespørgsler, tilbudsgivning, oprettelse af sendinger, advisering af kunder, fakturering, fortoldning, arkivering osv. Ydermere har jeg siddet med import af jagttrofæer fra hele verden, hjulpet med operationen på vores største kunde på sø eksport og sørget for vores ugentlig cons’er (konsolidering) på luft eksport.